Idioma

És urgent l'entrada en vigor del Conveni col•lectiu del Personal Laboral

Valoración del Usuario:  / 0
MaloBueno 

Estimats companys i companyes. 

El dia 24 d’abril, els nostres Sindicats, les Universitats i la Conselleria d’Educació (representada pel propi Conseller) vàrem signar el preacord del III Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques Valencianes. Aquest preacord implicava que el text estava totalment tancat i que només quedava pendent de la seua ratificació formal per banda dels respectius òrgans de govern de cada organització o institució.  A hores d’ara, cinc mesos després, encara no s’ha signat l’acord definitiu i, per tant, el Conveni no pot ser publicat ni entrar en vigor. Les treballadores i treballadors de les Universitats no han vist encara reflectides en les seues nòmines i en les seues condicions de treball les millores que suposa aquest Conveni. 

Ha estat fonamentalment la inacció per banda de la Generalitat la que ha impedit que fins ara el Conveni es poguera aplicar. És cert que en aquests cinc mesos s’han produït unes eleccions. Ja ho sabíem quan vàrem signar el preacord quatre dies abans de la cita electoral del 28 d’abril. I justament per això es va signar en aquella data, per protegir l’acord que tant havia costat d’assolir (quasi tres anys de negociació!) de les circumstàncies derivades de la renovació del Govern. També és cert que les competències d’Universitats han canviat de Conselleria i que calia esperar que el nou equip començara a treballar. Però tant el Consell que va signar el preacord com el que ara ha de ratificar-lo i aplicar-lo mantenen la continuïtat política derivada dels acords del Botànic. Hauria de ser molt senzill mantindre la mateixa línia de treball i simplement ser coherents amb allò que es va signar a l’abril. Cinc mesos és un termini a totes llums excessiu i, sobretot, inexplicable. 

El dia 24 de setembre, l’equip responsable d’Universitats de la nova Conselleria d’Innovació i Universitats (Secretari Autonòmic i Directora General) ens va convocar a Sindicats i Universitats per a comunicar-nos quin és l’estat actual de la tramitació del Conveni Col·lectiu. D’una banda, se’ns va informar que havien sorgit alguns problemes: les objeccions plantejades pel Ministeri d’Hisenda a les millores salarials (tal com ja havia fet amb la carrera professional del PAS i que es va resoldre) i els dubtes sobre si la Generalitat ha de ser part signant del conveni. En aquest sentit, tant els Sindicats com les Universitats vàrem deixar ben clar que la Generalitat ha de signar el Conveni, perquè ha estat part molt activa en la seua negociació i perquè ha de ser la garant (normativa i financera) de la seua aplicació. 

D’altra banda, davant d’aquesta situació el Secretari Autonòmic d’Universitats va manifestar amb rotunditat tres qüestions: el compromís absolut  de la Generalitat amb el Conveni Col·lectiu i la seua aplicació;  la garantia que es mantindran els 8 milions d’euros per a finançar el Conveni inclosos als Pressupostos del 2019 i la seua continuïtat per als exercicis següents i, finalment, la voluntat que el Conveni se signarà durant el proper mes d’octubre. 

Els Sindicats que hem negociat el Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques Valencianes entenem que hi ha circumstàncies objectives que justifiquen una certa demora en la seua signatura final (eleccions, reorganització de les Conselleries), però també que cinc mesos és un temps més que suficient per a resoldre les dificultades que hagen sorgit. Exigim, per tant, el compliment dels compromisos manifestats pel representants de la Conselleria d’Universitats, que durant el mes d’octubre se signe definitivament el Conveni i que, per tant, s’acabe amb l’anomalia de ser l’única Comunitat Autònoma sense Conveni i puguen començar a aplicar-se urgentment les millores laborals i retributives que mereix el personal laboral de les nostres Universitats.

 

CCOO-PV      UGT-PV      CSIF      SEP-CV      STEPV

 

ENLACES DE INTERÉS Risa 

 

 
 

CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

 

ENLACES DE INTERÉS Risa 

 

 
 

CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

       

         

IR ARRIBA