Idioma

La Mesa General ratifica l'increment salarial que ajorna el conflicte i s'inicien les negociacions del PEIA 2018

Valoración del Usuario:  / 0
MaloBueno 

S'ha reunit la Mesa General per a iniciar les negociacions de el “Pla Especial d'Intensificació d'Actuacions per a 2018”. 

Les organitzacions sindicals representants de la majoria social (SIAT, CCOO, UGT i CSIF) hem procedit en primer lloc a exigir la ratificació en Taula General de el “Acord pel qual se suspèn el Conflicte sobre desenvolupament de la Carrera Professional i Administrativa” que garanteix el cobrament de quantitats fixes per al 100 % de treballadors de la AEAT com una millora retributiva que d'alguna manera compense la falta de reactivació de l'Acord de Carrera, en tant no s'alce el bloqueig actual. 

La resta d'organitzacions sindicals (GESTHA  i el seu sindicat d'acompanyament *ucesha) s'han negat a ratificar aquest acord. Primer van boicotejar les mobilitzacions per la carrera professional, després no es van presentar en la Comissió del Conflicte i ara menyspreen aquesta millora retributiva. Afortunadament els seus vots no eren necessaris, perquè d'haver-ho sigut, a dia d'avui seguiríem amb l'Acord de Carrera sense reactivar i sense millora retributiva compensatòria. Entenem, que en coherència, aquests sindicats i els seus afiliats no sol·licitaran expressament adherir-se al cobrament d'aquestes quantitats i seguiran esperant al fet que es complisquen les promeses dels seus sindicats de confiança. 

En la taula d'avui GESTHA i *UCESHA han reivindicat, tal vegada inconscientment, la reactivació de l'Acord de Carrera de 2007, que encara no han signat. Semblava que s'estaven adherint a l'Acord sense saber-ho. Què pensaran els seus caps del Ministeri d'Hisenda quan s'assabenten que els seus súbdits reivindiquen l'Acord quan es queden tot sol en la AEAT? 

No s'adonen que posar pals en la roda a la negociació col·lectiva no perjudica a la resta de sindicats, sinó que impedeix la consecució de millors resultats en la negociació per al conjunt de treballadors de l'Agència Tributària. Ens agradaria que aquestes dues organitzacions s'aclarisquen i que es manifesten públicament si ja s'han adherit a l'Acord de Carrera de 2007 perquè en la taula no ha quedat clar i els treballadors tenen dret a saber-ho. Si l'Acord de Carrera de 2007 estiguera signat per tots ja estaríem tots *reclasificados. 

La desimboltura del portaveu de *UCESHA posant de manifest en la taula que “si solament amb l'amenaça del tancament heu aconseguit 40 milions d'euros, si us haguéreu tancat quant haguéreu aconseguit” QUE ALLEUJAMENT! venint de qui ni estava ni se li espera i que va estar posant travetes a la recollida de signatures fent el joc a l'Administració. 

A continuació, l'Administració ens informa que ja té el compromís econòmic de la resolució del conflicte per part del Ministre, però que li falta el document del vistiplau relatiu al personal laboral que arribarà en els pròxims dies de la CECIR. 

SIAT, CCOO, UGT i CSIF entenem que les negociacions han de continuar en el moment en què l'Administració aporte aqueix document que garanteix el cobrament de l'increment salarial per a tots els treballadors de la AEAT, funcionaris i laborals, per la qual cosa hem procedit a abandonar la taula. 

El nostre objectiu és que el PEIA 2018 es duga a terme, com a mínim, en les mateixes condicions que el de 2017 (pagaments a compte, liquidacions, horari, etc.), amb l'annex de l'Acord de millora retributiva que ha ajornat el conflicte fins a juny.

Us enviem en arxiu annexe l'Acord ratificat amb l'Acta de les reunions del Conflicte que s'ha incorporat en el dia d'avui a la Taula General. 

Amb la ratificació d'avui en Taula General ja es garanteix el cobrament de les quantitats fixes sense increment horari addicional sobre el PEIA de 2017!

SEGUIM LLUITANT PER LA REACTIVACIÓ DE L'ACORD DE CARRERA DE 2007!

 

 

ENLACES DE INTERÉS Risa 

 

 
 

CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

 

ENLACES DE INTERÉS Risa 

 

 
 

CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

       

         

IR ARRIBA