Idioma

Protocol centres educatius per a garantir el dret a la identitat de génere

Valoración del Usuario:  / 0
MaloBueno 

Instrucció del 15 de desembre de 2016, del director general de Política Educativa, per la qual s’estableix el protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat. DOG 27/12/2016 VER > http://bit.ly/2iGQGzu

El 27 de desembre ha estat publicat el Protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Aquest protocol serà aplicable a tots els centres públics de la Generalitat Valenciana i es podran acollir la resta de centres.

L’alumnat amb una identitat de gènere divergent és molt vulnerable, per la qual cosa amb aquest protocol es pretén garantir els mateixos drets sense cap distinció per motiu d’expressió o identitat de gènere i dotar als centres d’unes eines per a garantir la llibertat i la igualtat de totes les persones que conformen la comunitat educativa. Aquestes eines són orientacions i pautes d’intervenció enfront de la discriminació i que garantisquen la inclusió i la protecció a l’alumnat, famílies i professorat.

Hi ha aspectes com l’ús de les instal·lacions, vestimenta i activitats als quals es respectarà la identitat sentida. També caldrà dirigir-se a l’alumnat pel nom que haja escollit, en lloc del qual conste en la seua documentació administrativa. El document també inclou mesures extraordinàries per a situacions d’assetjament o violència que tindran en compte la situació familiar de l’alumnat per tal d’evitar conflictes afegits en el nucli familiar i comptar amb la diversitat i funcionalitat de les famílies.

Des de FeSP-UGT PV estem molts satisfets amb accions que garantisquen drets al col·lectiu LGTBI en l’entorn educatiu, amb especial atenció a l’alumnat trans i intersexual, així mateix celebrem la implantació de tota eina dirigida a garantir els drets de tots aquells menors necessitats d’una especial protecció per aquest o qualsevol altre motiu, encara que lamentem profundament que aquesta en concret, no complisca escrupolosament amb la legislació vigent en matèria de protecció de determinats drets constitucionals irrenunciables i tenim algunes objeccions respecte a l'elaboració i tractament dels fixers, i la no obligatorietat d'implantació als centres concertats.

 ENLACES DE INTERÉS Risa  

FORMACIÓN PARA AFILIADOS/AS

 CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

 

   

  

  

 

 

 CANAL YOUTUBE

 

 

SEGUEIX-NOS EN FACEBOOK

 


ÚLTIMS TWEETS

       

         

IR ARRIBA