Idioma

Pla de Reordenació del Sector Residencial per a Persones Majors de la comunitat valenciana “Queda’t a prop”

Valoración del Usuario:  / 0
MaloBueno 

La Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha informat sobre el nou model, en principi dirigit al sector de les persones majors però que pretén que afecte també a altres àmbits com menors o diversitat funcional. Es treballarà perquè  la persona  siga el centre  del sistema, i els serveis socials es constituïsquen en un dret de ciutadania com la sanitat o l'ensenyament. 

En primer lloc, la Conselleria, en col·laboració amb les Diputacions planificarà la construcció de nous centres a partir de l'any 2017 i s'ampliaran les places municipals concertades. 

Es pretén  reorganitzar el tercer sector mitjançant un model en què s'optarà  pel concert en lloc de la subvenció i afectarà especialment a la diversitat funcional, d'aquesta  manera es pretenen millorar les condicions dels i les treballadors i treballadores, i per la qual cosa, l'atenció a les persones. 

Per altra banda, eixirà per concurs la concertació de 3.300 places d'accessibilitat, respecte  a les que es tindrà en compte la qualitat en l'atenció, així com les clàusules socials, per damunt del preu que passarà a tindre un pes del 35%. 

Finalment s'establirà un sistema de prestació de garantia mitjançant el qual si una persona no pot accedir a una plaça a menys de 20 km del seu lloc domicili, aquesta  plaça es valorarà en

1.500 euros  i la  persona  aportarà  en funció dels seus ingressos (amb especial atenció  a les persones més vulnerables amb ingressos inferiors a 1.000 euros) per tal que es garantisquen els "diners de  butxaca" i  les pagues  extraordinàries, aquesta  mesura  és l'anomenada Queda't a prop. 

Es tracta en definitiva de primar l'autonomia i de garantir que les persones s'allunyen el menys possible del seu entorn, a més de caminar cap a un sistema de xicotetes residències i fins I tot, pisos tutelats.

 ENLACES DE INTERÉS Risa  

FORMACIÓN PARA AFILIADOS/AS

 CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

 

   

  

  

 

 

 CANAL YOUTUBE

 

 

SEGUEIX-NOS EN FACEBOOK

 


ÚLTIMS TWEETS

       

         

IR ARRIBA