Idioma

La tasca docent és essencial per a ensenyar a pensar i ensenyar a ser lliures

Valoración del Usuario:  / 0
MaloBueno 

El Dia Mundial dels i les Docents, membres de la Internacional de l'Educació (IE) es mobilitzaran per tot el planeta en paraules de Fred van Leeuwen, sec. gral de la IE per a “fer saber als governs que la inversió en l'educació pública no pot ser subestimada i s’ha d'incrementar en compte de ser privatitzada pels actors corporatius”.

Amb motiu de l'Assemblea General de les Nacions Unides celebrada a finals de setembre la Internacional de l'Educació va prendre la iniciativa en el major escenari mundial per a commemorar els 50 anys de la Recomanació de l'OIT/UNESCO relativa a la situació del personal docent. La recomanació ratifica el paper transformador que exerceixen les i els docents en la vida de la comunitat escolar, d'ací la importància de reafirmar el reconeixement de la tasca docent. 

En el Dia Mundial dels i les Docents, que se celebra cada 5 d'octubre, presentem una campanya amb el lema ”Ensenyar a pensar, ensenyar a ser lliures” on  volem realitzar un reconeixement a la tasca que dia a dia, realitzen les i els docents en les seues aules perquè l'alumnat desenvolupe les seues capacitats des de la formació integral, amb un compromís social i amb uns valors eticocívics. 

En aquest nou curs, amb la LOMCE en plena aplicació, matèries com la filosofia i els ensenyaments artístics han sigut arraconats en el currículum, per la qual cosa a través d'aquesta campanya fem incidència en la importància d'aquests coneixements per al desenvolupament personal i social. A això cal afegir l’enorme esforç que el professorat està realitzant davant els canvis normatius, fent front a moltes incògnites del desenvolupament dels mateixos i vivint amb desconcert i incertesa en què mesura afecten el procés educatiu. En aquestes situacions, el docent, és protagonista forçós dels canvis legislatius, treballant permanentment perquè els mateixos no afecten de forma negativa en la vida i organització dels centres i en la marxa quotidiana de procés d'ensenyament aprenentatge de l'alumnat.    

El sector d'ensenyament de la UGT se suma a aquesta celebració, exigint un pla de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat que permeta una dignificació del treball docent, que compten amb bones condicions de treball, entorns segurs, sans i amb recursos adequats, confiança, autonomia professional, llibertat acadèmica, una formació inicial de qualitat i un desenvolupament professional continu, entre altres. 

El sindicat fa una crida perquè les i els docents alcen la seua veu en defensa de la professió i insten els governs a adoptar mesures concretes perquè l'educació tinga un lloc prioritari i els seus docents siguen reconeguts socialment i laboralment. L'educació és un bé comú, un compromís social que distingeix i marca el progrés d'un país, per això el sindicat insisteix en la importància de garantir una educació de qualitat, gratuïta i universal. A més, un ensenyament de qualitat requereix de professionals ben formats, permanentment actualitzats en les seues àrees de coneixement i motivats, la qual cosa, també implica una adequada inversió econòmica per part de les Administracions educatives que permeta incentivar i recolzar com es mereix la tasca docent. 

La incertesa en la política i en l'educació ens fa reivindicar més que mai que la tasca dels i les docents és imprescindible per a transformar la realitat. 

 ENLACES DE INTERÉS Risa

 

 

Agenda Teléfonos FeSP-UGT PV
Descarga nuestra APP

 Formación para Afliadas/os

 

 

 

  

  

 

  

 

 

 CANAL YOUTUBE

 

 SIGUENOS EN FACEBOOK

  

 ÚLTIMOS TWEETS

 

 

 

   

 

  

 

 

 CANAL YOUTUBE

 

 

SEGUEIX-NOS EN FACEBOOK

 


ÚLTIMS TWEETS

       

         

IR ARRIBA